tag:blogger.com,1999:blog-1432704866761081200.post1421049327620686652..comments2024-01-22T11:28:42.236-08:00Comments on Snězles: Pravidla moštárnyMéRhttp://www.blogger.com/profile/10177790234664813966noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-1432704866761081200.post-72192685404577906192013-11-13T12:14:19.523-08:002013-11-13T12:14:19.523-08:00Ahoj Miroslave,
děkuji za odpověď. Jsem si to mys...Ahoj Miroslave,<br /><br />děkuji za odpověď. Jsem si to myslel:) Ale rád slyším, že to byl zase takový úspěch! <br />A zavařený... lepší než žádný:) Tak si říkám, ba troufám zeptat - byl bys ochotný se podělit? Rád bych to použil jako záminku se s Tebou potkat osobně, protože už dlouho sleduju Tvou práci jak tady, tak na Probuzení a prostě rád bych se s Tebou potkal. V Česku budu jen dva týdny, přes Vánoce a Nový rok, vím, není to nejlepší čas a bude to hodně časově náročné, ale kdyby jsi nebyl proti, napiš mi na můj osobní email: Tirilonde@gmail.com a můžem se domluvit na detailech! <br />Ale naprosto v pořádku, když odmítneš, žádný stres:) <br /><br />Měj se skvěle a přeji krásný den!<br /><br />RichardRichardhttps://www.blogger.com/profile/02483844746910672711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1432704866761081200.post-21148065984488417002013-11-03T05:04:37.589-08:002013-11-03T05:04:37.589-08:00Nazdar Richarde,
to víš, že jsme moštovali. Letos...Nazdar Richarde, <br />to víš, že jsme moštovali. Letos bylo méně. 2x80l ale zase chutnal dokonale...<br />Čerstvý už nemáme... pouze pár lahví zavařeného... MéRhttps://www.blogger.com/profile/10177790234664813966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1432704866761081200.post-45301527653142062282013-11-02T10:21:50.769-07:002013-11-02T10:21:50.769-07:00Ahoj Lenchere! Jen mě tak napadlo, jak to vypadá s...Ahoj Lenchere! Jen mě tak napadlo, jak to vypadá s moštem tenhle rok?:) Moštovali jste zase? A nezůstalo trošku?:D Mám pocit, že jsem to zase asi prošvihl, ale kdyby náhodou, na vánoce jedu do Čech, tak bych se třeba zastavil na kus řeči a trochu moštu:D <br />Měl jsem tenhle rok jednu lahvinku čerstvě vylisovaného moštu a je to jedna z nejlepších věcí na Světě...<br /><br />Měj se skvěle! <br /><br />RichardRichardhttps://www.blogger.com/profile/02483844746910672711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1432704866761081200.post-2242199788258177802012-10-18T11:40:25.439-07:002012-10-18T11:40:25.439-07:00Ahoj Richarde,
no těžko říct. Nikdo to ještě nezm...Ahoj Richarde, <br />no těžko říct. Nikdo to ještě nezměřil. Říká se, že nejvíce likvidační je 100°C. <br />Co je ale jisté, dle mých zkušeností, že 75° mošt je chutnější než 100°. <br />Zamražení jsme letos zkoušeli poprvé. 2l kanystr si v mražáku vydobyl svoje místo a čeká na nejvhodnější okamžik. Myslím, že mošt bude vynikající...<br />BTW: Škoda, že sis nepřijel. Ze dvou moštování jsme udělali cca 250l toho nejlepšího moštu... Když na to vzpomínám, tečou mi sliny... LF. MéRhttps://www.blogger.com/profile/10177790234664813966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1432704866761081200.post-14364515063641820412012-10-13T14:00:18.178-07:002012-10-13T14:00:18.178-07:00No vypadá to nádherně a až se mi sběhly sliny na d...No vypadá to nádherně a až se mi sběhly sliny na dobrý, domácí mošť! Škoda, že tam, kde jsem teď není možnost se k němu dostat. <br /><br />Nicméně mám jednu otázku - ten způsob konzervace je zajímavý a věřím, že funguje. Jen by by mě zajímalo jak je to s živinami po tom tepelném zpracování? Jestli si to stále uchová většinu živin a vitamínů (přeci jen to není 100stupňů) nebo jestli tím dojde k znehodnocení.<br /><br />Co takhle přímé zamražení? <br /><br />Přeji hezký den!<br /><br />RichardRichardhttps://www.blogger.com/profile/02483844746910672711noreply@blogger.com